FILTR KOMBINOWANY / DWUFAZOWY
Filtr dwuetapowy składa się z tak zwanego filtra lamelowego ( chroniącego przed płomieniem) i umieszczonego za nim dodatkowego filtra ze stali nierdzewnej. Labiryntowy łapacz tłuszczu (filtr lamelowy) służy do filtracji przy czym filtr wypełniony plecionka drucianą zapewnia większy stopień separacji co umożliwia dokładniejszą filtrację.
Filtry dwufazowe stosowane są szczególnie w dużych pomieszczeniach gastronomicznych. Zaletami filtra przeciwogniowego są wysoki stopień separacji, wysoka odporność na ciepło i zwiększone wymagania bezpieczeństwa w kuchni. Połączone filtry wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej instalowane są również w przemyśle na przykład w systemach wentylacyjnych, klimatyzacyjnych itp.
• wysoki stopnień separacji
• Wyjmowany filtr z plecionki drucianej dla szybkiego czyszczenia
• Bardzo długie życie
• Odporność na wysoką temperaturę
• Stosowanie przeciwko aerozolom, takim jak tłuszcze, oleje itp.
• stal nierdzewna (dla przemysłu spożywczego)