Filtry Przeciwogniowe typu A
Filtry przeciwogniowe typu A wykonane są ze stali nierdzewnej 1.4301 i
(Certyfikowane zgodnie z DIN 18869-5 ) stosowane nad urządzeniami termicznymi o podwyższonym ryzyku pożarowym. Filtr trudnopalny ze stali nierdzewnej do zastosowania w kuchniach zarówno małych restauracji jak i dużych hoteli.
Filtry lamelowe dla branży gastronomicznej zmniejszają palność oraz zapobiegają wiązaniu smaru. Tłuszcze są oddzielane w łapaczu przez blaszki i spływają do miski olejowej
Zalety filtra zmniejszającego palność typu A.
Nie przepuszcza płomienia (ze względu na budowę) -Filtr przeciwpożarowy
Odporny na wysoką temperaturę
Stal nierdzewna 1.4301 zapobiega tworzeniu się rdzy i bakterii
wysoki stopień separacji
długa żywotność dzięki materiałowi
Niskie koszty utrzymania
Łatwe do czyszczenia